Никога не е късно да сбъднеш мечтите си и ветеран от

...
Никога не е късно да сбъднеш мечтите си и ветеран от
Коментари Харесай

Никога не е късно: 100-годишен герой от войната най-накрая получи дипломата си

Никога не е късно да сбъднеш фантазиите си и ветеран от Втората международна война потвърди това.

100-годишният Джак Милтън най-сетне зачерта от листата си с фантазии една цел на живота си, когато най-сетне получи дипломата си за лицей.

" Въпреки че е посещавал наложителните курсове за колежа в Пентагона в Глобалния кампус на Университета на Мериленд и в действителност е получил бакалавърската си степен през 60-те години на предишния век, Милтън не е участвал на дипломирането си и не е получил дипломата си " , описват от учебното заведение пред PEOPLE.

100-Year-Old Veteran Finally Receives His College Diploma After Earning Degree in the 1960s
— People (@people)
Но всичко това се трансформира на 30 април, когато Милтън участва на събитие, което в началото приема за тържество по случай 100-годишния си рожден ден, само че в действителност се оказва гала по дипломиране и публично връчване на бакалавърската му степен по изкуствата, съгласно филиала на Fox WTTG.

Според филиала на NBC WRC-TV Милтън е бил сюрпризиран от празника и споделя, че е " признателен ".

" През живота си съм имал доста церемонии и съм отпразнувал много мотиви, само че това е върхът " , добави той.

Въпреки че не съумява да се дипломира, откакто се пенсионира от армията след 31 години работа, UMGC в никакъв случай не е бил надалеч от сърцето на Милтън.

100 year old Jack Milton had a decorated military career, a pilot in WWII, Korea & Vietnam.

For all the honors, one evaded him: Graduate.

He was called to serve & never formally received his diploma from UMGC.

Until yesterday, in a surprise ceremony.
— David Kaplan (@DKaplanFox5DC)
Освен че е чартиран член на Съвета на настоятелите на Фондацията на Университета на Мериленд, през 2001 година той получава и медала на президента на UMGC и поддържа редица стипендиантски стратегии, в това число със основаването на Фонда за стипендии на Джон Л. и Симанта Милтън.

" За Джак беше голяма наслада най-сетне да отпразнува дипломирането си със фамилията си, както беше възнамерявал преди толкоз доста години ", споделя в изказване за PEOPLE президентът на UMGC Грегъри Фаулър.

  " Но това към момента наподобява като толкоз дребен жест спрямо това, което е направил за страната си, и това, което е направил за нашите студенти, доста от които сега служат във въоръжените сили по света " , заключи Фаулър.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР